Amanda Palmér

Kycklingpasta med citron och gräslök

Vardag recept Permalink0

Köket är officiellt invigt! 
Efter tre timmar på ishallen så tog jag och Christoffer äntligen tag i det absolut sista plocket i köket. Klockan hann sedan bli alldeles för mycket innan vi väl kom igång med matlagningen och det gick ju lite sisådär i början... Våran stekpanna var tydligen skev vilket gjorde att spisen inte startade... Men det löste sig till sist och maten var för övrigt väldigt snabblagad och blev dessutom gudomligt god så jag lägger upp det här~

Receptet är taget från ICAs hemsida och är för 4 portioner, så vi har matlådor till imorgon också! 

Ingredienser
  • 4 port gnocchi
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk basilika
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 2 morötter
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1/2 msk olivolja
  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skär kycklingen i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Strö över basilikan och häll i grädden. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala morötterna och fortsätt sen att hyvla morötterna till remsor med skalaren.
  5. Hacka gräslöken. Blanda morötterna med citronsaft, gräslök och olivolja. Salta, peppra och strö över citronskalet.
  6. Blanda pastan med kycklingen och toppa med morötterna.
Till top